Творческа вечер на Светозар Любомиров от Неделино ще се състои тази вечер

Творческа вечер на Светозар Любомиров от Неделино ще се състои тази вечер

Творческа вечер на Светозар Любомиров от Неделино ще се състои тази вечер от 18 часа в зала “Петър Стайков” на КДК. Любомиров е дългогодишен учител в СУ “Св. св.Кирил и Методий” в гр. Неделино и през всичкото време се занимава с изследователска, събирателска и художествено-творческа работа. Той е един от малкото, да не кажем единственият мъж в този град, който ходи всеки ден с костюм и вратовръзка.

Любомиров е автор на книгите: “Родопите, човекът и песента” (2001), “Извън плена на музата” (2004), “Диманово (родното му село) – разбудената памет” (2007), “Неделинският двуглас” (2008), “Укутени лафове” (2011), “100 години светско училище в Неделино” (2013), на учебни помогала по литература за VІ и VІІ клас и др. Носител е на редица награди за заслуга към образованието, сред които и най-високата – наградата „Неофит Рилски" на МОН. В момента е докторант във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Богатия си опит на учител по литература и наблюденията си върху преподаването и въприемането на литературните произведения в училище е събрал в книгата “Обучението по литература. Поглед върху теорията и практиката”, излязла през май 2016 г.

Вирни се горе