Канят на частна олимпиада Божидар, който не ходи на училище

Канят на частна олимпиада Божидар, който не ходи на училище

Канят на частна олимпиада Божидар, който не ходи на училище

12-годишния Божидар Маринов, който спечели Национално състезание по информатика, но не бе допуснат до официалната олимпиада по математика, защото не учи в училище – получи лична покана за участие от организаторите на най-престижната частна олимпиада по информатика.

Историята на Божидар впечатлила организаторите на Националното състезание “Аз мога – тук и сега”, които чрез медиите се надяват поканата им да стигне до Божидар.

“Аз мога тук и сега” е състезание за ИТ, информатика и визуални изкуства. Ще се проведе за четвърти път между 25 и 27 април в Девин. Победителите в олимпиодата влизат без изпит в Техническия университет – София и в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

По принцип състезанието е за ученици от 8 до 12 клас. Организаторите ще направят изключение и ще допуснат Божидар, макар той да е само на 12 години, които се равняват на шести клас.

Миналата година 12-годишният Божидар Маринов от Смолян спечели Националното състезание по информатика във Велико Търново във своята група, въпреки че никога не е ходил на училище. Божидар обаче не е допуснат до официалната олимпиада по информатика, защото тя се провежда по училища, а детето не е записано в нито едно училище.

Вирни се горе