ФА "Родопа" с предложение до кметовете за изяви на празници

 ФА "Родопа" с предложение до кметовете за изяви на празници

Фолклорен ансамбъл “Родопа” направи предложение към общините за участие в мероприятия и празници

В писмо до кметове на общини от Смолян,региона и страната , директорът и главен художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл “Родопа” Мария Кисьова съобщава,че през 2012 г. Държавен ансамбъл за народни песни и танци „Родопа” – Смолян се трансформира във Фолклорен ансамбъл.

ФА „Родопа” има изцяло нова визия. Трите здраво споени формации – народен хор, народен оркестър, танцов състав и солисти поднасят с иновативен подход специфично стилово изкуство, наситено с багри, многогласие и овладян ритъм от всички етнографски области на България.

Ансамбъл „Родопа” е носител на много национални и международни отличия и награди, а през 2012 г. е удостоен с Кристална лира от Съюза на Българските музикални и танцови дейци в категория „Танцов фолклор”,се посочва още в писмото.

За нас ще е чест да ни поканите и вярваме, че ще задоволим интереса на публиката във вашия регион, тъй като ансамбълът е едно от най-големите културни постижения на Родопа планина,се казва в писмото.

Повече информация за дейността на ансамбъла, снимки и видео материали може да намерите на фейсбук страницата ни: www.facebook.com/FE.Rhodopa.

Писмото е придружено с новите дипляни и диск с откъси от програмите на ФА “Родопа”.

Вирни се горе