Серия от пожари през почивните дни в региона

Серия от пожари през почивните дни в региона

Вчера в РУП – Смолян е заявено от 41-годишен смолянчанин, че на ул. “Червена скала” неизвестно лице е запалило селскостопанска постройка, в която е имало теле и селскостопански инвентар, собственост на 64-годишна жена от Смолян, в следствие на което се е запалил и дървен навес, в който се намирал лек автомобил “Пежо”, собственост на 35-годишен смолянчанин, запалила се е и съседна селскостопанска постройка, собственост на 44-годишна жена.

На същата дата в РУП – Смолян е заявено от 63-годишен смолянчанин, че около 00.30 ч. неизвестно лице е запалило къща на същата улица.

Местопроизшествията са посетени от екипи на РС ПБЗН – Смолян, дежурна оперативна група на ОД МВР и РУП – Смолян, извършен е оглед. По случаите са образувани досъдебни производства в РУП – Смолян.

При пожара са изгорели покривна конструкция – 120 кв.м., 3 плевни, лек автомобил, култиватор, циркуляр, 20 тона сено, 500 кг. картофи, едно теле, кокошки, 2 ел.мотора, 20 кв.м. прозорци, машина и др.

В ликвидирането на пожара са участвали 3 противопожарни автомобила с 20 служители на РСПБЗН – Смолян и ОУПБЗН – Смолян, полицейски екип на РУП – Смолян и около 10 човека – съседи и собственици.

Още няколко пожара станаха през почивните дни в региона, съобщават от пожарната. В събота от РЦ 112 е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в местността “Чокмански катран” в района на с. Чокманово. Предполагаема причина е небрежност при боравене с открит огън от неизвестен извършител. В ликвидирането на пожара са участвали два екипа на РСПБЗН – Смолян с два противопожарни автомобила и двама служители на ДГС – Смилян със специализиран джип за горски пожари.

Вчера около 14.39 ч. в местността “Байрямкя”, землище на гр.Доспат, е възникнал пожар в иглолистна гора, собственост на ДГС -гр.Доспат. При пожара е унищожена 5 дка иглолистна гора. Според огнеборците причината е хвърлена незагасена цигара. Пожарът е ликвидиран от екип на РСПБЗН – Доспат и 10 служители на „ДГС“-Доспат.

В неделя по обяд в Смолян е възникнал пожар в селскостопанска градина /отпадъци/, собственост на 52-годишен смолянчанин. При пожара няма унищожено.

В с. Полковник Серафимово е възникнал пожар без преки материални загуби в комин на къща.

Вирни се горе