Серия от кражби в областта - полицията разследва случаите

Серия от кражби в областта - полицията разследва случаите

Серия от кражби станали в областта, съобщават от Регионалната дирекция на МВР в Смолян.

Жена посегна на парите на параклис. Вчера в РУП – Чепеларе е получен сигнал от 66-годишна жителка на с. Хвойна, която съобщила, че за времето от 10.02.2014 г. до 11.00 ч. на 15.02.2014 г. от параклис в селото е извършена кражба на дървена заключена каса с неизвестна сума пари и дървена маса. В местното управление е постъпила още една жалба – от 43-годишна жителка на Хасково, че на 01.02.2014 г., по време на обяд в ресторант в к.к. Пампорово, от раницата й, оставена без надзор, й е откраднат мобилен телефон “IPHON 5”.

В РУП – Смолян пък се оплакал директора на професионална гимназия в Смолян, че за времето от края на м. декември 2013 г. до 17.02.2014 г. от двора на учебното заведение е извършена кражба на два правоъгълни метални капака от шахти. Щетите са в процес на изясняване.

Серия кражби и на катализатори от автомобили са извършени в Девин – на лек автомобил “Пежо 406”, собственост на 46-годишен девинчанин, лек автомобил “Сузуки Витара”, собственост на 37-годишна жителка на града и лек автомобил “Пежо 306”, собственост на 46-годишен девинчанин. Щетите са в процес на изясняване. Местопроизшествията са посетени от дежурна оперативна група при РУП – Девин и са извършени огледи. По случаите са образувано досъдебни производства.

Вирни се горе