Прокуратурата повдигна обвинение на Атанаска Георгиева от Златоград за убийството на осемгодишната Алекс

Прокуратурата повдигна обвинение на Атанаска Георгиева от Златоград за убийството на осемгодишната Алекс

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на Атанаска Георгиева от Златоград за убийството на осемгодишната Александра Тодорова. Тялото на детето беше открито снощи, в дома на Атанаска Георгиева. По случая с осемгодишната Александра, е повдигнато обвинение за умишлено убийство на Атанаска Георгиева. Дали тя е виновна или не, ще реши съдът, каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в интервю за предаването “Тази събота” на бТВ. Мотивите за убийството са битови. Защо го е направила, тя трябва да отговори, заяви Лазаров. “Моето мнение като служител на МВР е, че се касае за опит за отвличане вниманието на колегите и опит за насочване в конкретна посока – да се работи за отвличане, което да даде възможност на лицето да скрие трупа на детето”, каза Светлозар Лазаров. Няма да бъде цензурно, ако ви кажа какво е правила последните дни, преди убийството на детето, каза Светлозар Лазаров, на въпрос – с какво се е занимавала тази жена – Атанаска Георгиева. Георгиева е родена 1975 г. Продължават процесуално-следствените действия, не искам да влизам в подробности как е убито детето, каза Лазаров. На въпрос – задушено ли е детето с найлонова торба, Лазаров отговори: “Допускам, че е така”. Семейството съдействаха дотолкова, доколкото имат информация. За съжаление, още вечерта детенцето е било убито, каза Лазаров. По отношение на коментари в медиите, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви: В 9,30 часа сутринта Атанаска Георгиева е изведена оперативно от жилището си. В 10.00 часа е щурмуван т.нар. хотел. Няма как атаката по отношение на хотела да е довела до убийството на детето. Още повече, че детенцето още предната вечер е било мъртво. Недопустимо е на гърба на житейски драми да се трупат политически дивиденти, каза Светлозар Лазаров. В четвъртък, около 19.00 ч, в РУ – Поморие постъпи сигнал, че Александра не се е прибрала, майката беше притеснена, колегите започнаха оперативно-издирвателни мероприятия, уведомил съм министъра на вътрешните работи, главния прокурор, каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Трупът на детето е намерен в дома на Атанаска Георгиева, заяви той.

Атанаска Георгиева е третата задържана по случая, след като първоначално бяха отведени за разпит в РПУ Поморие Северина Димитрова, жената на хотелиера Веселин Тошев, и майка й Светлана. До момента обаче обвинението е само срещу Атанаска, потвърди пред БНР Калина Чапкънова, административен ръководител на Окръжна прокуратура в Бургас. По неофициални данни Атанаска и Северина са дъщери на Светлана Димитрова. Жените са от Златоград. Атанаска е наела таванското помещение в същата кооперация, в която живее и семейството на малката Александра. Там вчера след 19.00 часа полицаите откриха тялото на детето, което изчезна на 10 април след училище. Най-вероятно момиченцето е било задушено с найлонова торба. Очакват се и резултатите от аутопсията на осемгодишната Александра Тодорова. Предстои внасянето на иск пред Бургаския окръжен съд за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Според главния редактор на сайта Flagman.bg Катя Касабова, която първа оповести името на задържаната във връзка с убийството на осемгодишната Александра от Поморие жена с инициали „А.Г.”, задържаните преди ареста на Атанаска Георгиева жени едва ли имат пряка връзка с убийството на детето. Тя каза, че има информация, че преди около половин година Веселин Тошев се е нуждаел от финансови средства и е прибегнал до помощ от бизнесмена Веселин Тодоров, баща на убитото дете. „Нуждаел се е спешно от финансова подкрепа, тъй като е теглил около 300 000 лева от банка, за да си покрива дългове по строежа на ресторанта към хотела. Известно ми е, че семейството му – не той самият, са се обаждали на г-н Тодоров, който по това време е бил на почивка в Бали и са му искали заем. Той е отказал. Казал им е, че от две-три години не се занимава с това и не дава пари. Много е възможно да става въпрос и за някакво отмъщение. Възможно е да е злоба, възможно е да е завист, чисто женска”, каза Касабова.

Вирни се горе