Няма загинали при ПТП в Смолянско през януари

Няма загинали при ПТП в Смолянско през януари

През месец януари 2014 г. на територията на област Смолян са възникнали общо 50 пътнотранспортни произшествия (67 за същия период на 2013г.). От тях 5 са били тежки с 5 ранени участници в движението, няма загинали при ПТП (през януари 2013 г. – 4 тежки ПТП с 6 ранени).

Приоритетно през зимния сезон усилията на “Пътна полиция” в област Смолян са насочени към регулиране и осигуряване на безопасност на движението при тежки зимни условия. В тази връзка през изминалия месец пътните полицаи са извършвали организиране и регулиране на движението при тежки зимни условия в 7 случая. 7 пъти са извършвали регулиране на движението при задръствания, тежки ПТП, аварийно-ремонтни работи и др. Засилен е контролът и в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Създадена е организация за извършване на контрол в малките населени места, с цел превенция на шофиране след употреба на алкохол, шофиране с превишена скорост и управление на МПС от неправоспособни. През месец януари на територията на областта са проведени седем специализирани полицейски операции по линия на безопасността на движенето.

За същия период в сектор “Пътна полиция” са издадени 346 свидетелства за управление на МПС, подменени са 181 свидетелства за управление на МПС и са издадени и подменени 410 контролни талони.

Вирни се горе