Маскирани полицаи зрелищно арестуваха абитуриент за притежание на газов пистолет и бутафорен автомат „Калашников“ в Смолян

вторник, 15 май 2018 г.

Абитуриент Професионалната гимназия по икономика в Смолян отиде на училище с автомат "Калашников".

Сигналът е подаден около обяд днес, 15 май. Според сигнала лице с неустановена самоличност, придвижващо се с автомобил със смолянска регистрация, притежава незаконно автомат “Калашников”.

Органите на реда в Смолян предприемат необходимите мерки и установяват лицето и автомобила. От полицията посочват, че момчето е задържано около 12 часа в района на ПГИ “Карл Маркс” – Смолян, след извършени заградителни мероприятия.

Момчето е било арестувано от служители на Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОД на МВР – Смолян.

Маскираните полицаи арестували абитуриента пред погледите на съучениците му и родители, които били в двора на училището за тържеството по случай изпращането на 69 абитуриенти преди бала.

След ареста маскираните полицаи извършили претърсване на колата, с която момчето отишло до училището – джип с марка “Мерцедес”, който не е негов. В колата полицаите открили бутафорен автомат “Калашников”, както и газов пистолет. Оръжията били без документи за произход.

Марин е член е на патриотичния клуб „Родопски хайдути“ и е гайдар. Работел като охрана в местна дискотека, научи SmolyanNews.com . Предполага се, че задържаният носил със себе си оръжието, за да се направи на интересен пред съучениците си.

По-късно днес пуснаха от ареста абитуриента,съобщиха от полицията.

Задържането му и освобождаването му е със заповед на началника на Районното управление. Задържането му е до 24 часа, което не е санкция, а изясняване на случая и не е задължително 24-те часа да бъдат изпълнени, поясниха от полицията.

Работата по случая продължава, като прокуратурата също е уведомена за задържането.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009