Четири пожара през почивните дни в Смолянско

Четири пожара през почивните дни в Смолянско

На 01.09.2017 год. в 13:00 ч. в с. Върбина, местност „Върбински мост“, землище на общ. Мадан, е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви. Причина за пожара – небрежност при боравене с открит огън. Спасено – 10 дка посеви. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на РС ПБЗН – Мадан.

В 14:20 ч. на същата дата в с. Гела, местност „Тартинска чука“, землище на общ. Смолян, е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви. Причина за пожара – небрежност при боравене с открит огън. Спасено – 50 дка иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на РС ПБЗН – Пампорово. Оказана е помощ от служители на ДГС – Широка лъка и ГПК в района.

На 02.09.2017 г. в 12:15 ч. в с. Полк. Серафимово, главен път гр. Смолян – гр. Рудозем е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви. Спасено: 5 дка смесена гора. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Смолян.

На същата дата в 20:05 ч. в с. Соколовци, общ. Смолян е възникнал пожар без преки материални загуби в комин на къща, собственост на 79-годишен мъж. Спасено: сградата. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Смолян.

Вирни се горе