Четири пожара гасиха огнеборци през почивните дни в Смолянско

Четири пожара гасиха огнеборци през почивните дни в Смолянско

На Йордановден, 6 януари в 20.10 ч. е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, набиращ се в гр. Смолян, ул. “Перелик“, кооперативна собственост. Причина за произшествието е непочистен комин. Бързите действия на огнеборците са спасили сградата от пламъци. Пожарът е посетен и ликвидиран от екип на РСПБЗН-Смолян.

На 7.01.18 г. в 03.14 ч. е получен сигнал за възникнал пожар – горящ покрив на къща в с. Средец, общ. Неделино. Причина за инцидента е техническа неизправност на комина. Пламъците са унищожили 30кв.м. покривна конструкция. Бързите действия на огнеборците са спасили къща. Пожарът е ликвидиран от два екипа на УПБЗН-Неделино и РСПБЗН-Златоград.

На същата дата в 12:10 ч. е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр. Мадан, ул. „Туристическа“, собственост на 78-годишна жена. Причина за пожара е нарушена технология. Пламъците са унищожили 10 кв.м. покривна конструкция и са опушени 10кв.м. стени, къщата е спасена. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Мадан.

На 7.01.2018 год., в 13:20 ч. е получен сигнал за възникнал пожар, без преки материални загуби в сухи треви /пасище/ в гр. Неделино, местност „ Марина“, собственост на 35-годишен мъж. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Бързите действия на огнеборците са спасили около 10 дка широколистна гора и 30 дка иглолистна гора, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на УСПБЗН-Неделино.

Вирни се горе