Аутопсията на починалото семейство в Киселчово потвърждава версията за измръзване

Аутопсията на починалото семейство в Киселчово потвърждава версията за измръзване

Окръжна прокуратура – Смолян ръководи разследването по досъдебно производство, образувано днес за смъртта на 86 – годишния Хакъ и 81 – годишната му съпругата Хамиде, открити мъртви в дома си в с. Киселичево, общ.Смолян.

След получен сигнал от жители на селото, че няколко дни никой не ги е виждал, днес е започнало разследване по случая. При огледа на място не са открити следи от насилствени действия и основната версия, по която се работи е смърт, поради преохлаждане.

Свидетел на смъртта им е станал техният син, който е на легло в същата стая. Синът е неподвижен и не вижда, като в разказите си пред хора от селото обяснил, че майка му починала в петък, а бащата издъхнал в събота, пише БТА. Семейство Русеви са единствените жители в Долно Киселичево през зимата, а най-близките съседи са на разстояние около 1.5 км в горната част на селото. Кметът на Могилица обясни, че ги е видял живи за последно на 2 януари, когато им занесъл хляб. Телата на възрастните съпрузи са открити от полицая на с. Могилица, който получил сигнал, че семейството не е виждано от дни. Болният син, който има и психични проблеми, преживял няколко дни заедно с мъртвите си родители в същата стая. Според разкази на очевидци температурата в жилището била под нулата. При огледа и при аутопсията не са открити следи от насилие. Образувано е досъдебно производство.

Разследването продължава до изясняване на всички факти и обстоятелства, като към момента остава водеща версията за настъпила смърт поради измръзване, съобщиха от съдебната институция.

Вирни се горе