SmolyanNews.com

RSS

Регистрация Вход

Отличиха учителка за добрите рисунки на нейни ученици

Учителката по рисуване Милка Кокудева бе отличена с грамота за успешното участие на нейните ученици в конкурса за рисунки на тема „С Освободителите през Родопите”, обявен от Регионалния исторически музей „Стою Шишков” и Регионалния испекторат по образованието в Смолян по повод 135-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 година,съобщиха от музея.

Милка Кокудева преподава рисуване в Основно училище „Стою Шишков“ в смолянския квартал Устово. Трима от нейните възпитаници бяха наградени от общо 81 участници от 13 учебни заведения от Смолянска област. Петокласничката Екатерина Хаджичонева с „Портрет на генерал Пьотр Черевин спечели първа награда, съученичката й Атанаска Стамбова с „Битката при Шипка“ – втора награда, а рисунката на малкия Даниел Бодуров бе една от трите творби, получили поощрения. Децата рисуват чудесно, представят се успешно и печелят награди и в други конкурси, в които се включваме, каза отличената преподавателка. Преди да хванат четките и моливите извършват проучване по темата и получават познания за художническите похвати. Конкурсните работи бяха оценявани от компетентно професионално жури с председател Иван Пеев, директор на Художествената галерия в Смолян и членове – Симона Савова, директор на Професионалната гимназия по приложни изкуства и Елена Дамянова, уредник в Художествената галерия, така че класирането е обективно и безпристрастно, каза Тинка Белегова, уредник в РИМ – Смолян. Бяхме много затруднени в избора на най-добрите творби, защото всички участници се представят прекрасно. Децата са рисували с много вдъхновение и желание и са се справили чудесно с поставената тематична задача. Затова решихме да дадем и три поощрителни награди, сподели от името на журито Симона Савова.

Най-радостното за нас, организаторите, бе фактът, че имаше участници от цялата област – освен от Смолян, още от Доспат, Златоград, Търън, Момчиловци, Старцево, Ерма река, допълни Тинка Белегова. Целта на конкурса бе участниците от възрастовата група 5-8 клас да надградят и обогатят познанията си за Освобождението на България от османско владичество, да се стимулира творческото им въображение по темата и да се формира интерес към музеите като източник на знания по история. Другите наградени творби са на Елица Димитрова от Основно училище „Иван Вазов“- Смолян – трета награда и две поощрения на Петра Деянова от ОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и Захари Травлев от СОУ „Св.княз Борис Първи“ – село Старцево, община Златоград. Децата получиха своите награди, а за всички участници в конкурса има грамоти. Изложбата от детски рисунки може да бъде разгледана във фоайето на Регионалния исторически музей.

петък, 01 март 2013 г., Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.


Новините по общини

Хотели от BgHotelite.com

Видео

Новините от деня

Виж всички

Връзки

Реклама Реклама
Реклама Реклама
Реклама Реклама

Архив

2014
2013
2012
2011
2010
2009