Завод за автомобилни части в Смолян тества всичките си 750 служители за Covid-19

петък, 26 юни 2020 г.

Днес започна изследване с PCR-тест на целия колектив на завода за автомобилни части в град Смолян. Служителите на фирма „Хроновски“ са 750. През последните две седмици са установени само 7 положителни проби за коронавирус. Въпреки това, заради здравето и спокойствието на служителите и техните семейства, сме поканили лабораторията на Университетска болница „Пълмед“ да направи тестове на целия колектив, съобщи пред представители на медиите финансовият директор на „Хроновски“ Мария Кротка.

Всички разходи за извършване на PCR-тестовете са за сметка на работодателя. Резултатите от тестовете се очакват в неделя.

За да бъде ограничено разпространението на коронавируса, утре (събота) цялото предприятие ще бъде затворено за пълна дезинфекция, ще бъдат дезинфекцирани и всички автобуси, каза още Мария Кротка. От следващата седмица се намалява обема на производство и ще се изпълняват само спешните поръчки. Това се прави, за да бъде осигурено необходимото разстояние между работниците по време на производствения процес.

В производствените помещения и офисите се спазват всички разпоредби за противоепидемични мерки – спазва се дистанцията на производствените линии, предоставя се пакетирана храна, носят се маски и ръкавици през цялото време на работа.

Анализът на компанията показва, че най-вероятно пренасянето на инфекцията е станало извън предприятието.

От компанията съжаляват, че във възникналата ситуация няма да могат да проведат планирания Празник на Семейството на работещите в „Хроновски“. Ще го направим при първа възможност, защото в нашата компания сме едно голямо семейство и се грижим един за друг, заявяват от чешката компания, която е най-големият чуждестранен инвеститор в град Смолян.

На снимките: Вземане на проби за PCR-тест, Мария Кротка

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009