РЗИ - Смолян провежда кампания "Животът е безценен"

РЗИ - Смолян провежда кампания "Животът е безценен"

По повод на Световния ден за борба срещу СПИН, който ще отбележим на 1 декември, Регионална здравна инспекция Смолян организира регионална кампания в общините Смолян, Девин, Златоград и с.Баните под мотото ,, Животът е безценен''. Кампанията стартира на 18 ноември и ще продължи до 10 декември 2013г. и цели насърчаване на безопасно сексуално поведение сред младите хора чрез здравно образование и информиране на гимназистите от 10,11, 12 класове по темите СПИН, сексуално преносими инфекции и контрацепция чрез презентации, видеопражекции на филма ,,Знайте какво правите’’ , ,,Клопка'' и дискусии. По време на обученията се разпространяват здравно-образователни материали – брошури, флайери, плакати и презервативи предоставени от ,,Мирта Медикус ЕООД’’ . Във фоайето на инспекцията е ситуиран постер,,Световен ден за борба срещу СПИН’’.

Днес, 29 ноември на студентите от Пловдивския университет – филиал Смолян, РЗИ ще предостави възможност за изследване на ХИВ статуса си в специално ситуирана лаборатория.

В навечерието на 1 Декември ще се разпространяват флайери за ползата от употребата на презервативи и презервативи в дискотека,,Топ старс'' и ,,Армагедон'' в Смолян.

Безплатно и анонимно всеки може да изследва своя за ХИВ статус в лабораторията на РЗИ Смолян.

Регионалната здравна инспекция призовава: Отнасяйте се отговорно към сексуалното си здраве! Не рискувайте живота си заради бърз, мимолетен секс! Ползвайте презервативи!

Вирни се горе