Продължават ефективните протести на личните лекари в Смолянско

Продължават ефективните протести на личните лекари в Смолянско

И днес продължават ефективните протести на личните лекари в Смолянско, съобщи председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Смолянска област д-р Снежана Бакърова. Общо 54–ма медици протестират в знак на несъгласие с реформите в сектора, част от които влизат в сила от 1 април. Те настояват да се запазят старите правила за работа и след началото на идния месец, а някои от предвижданите промени да се редактират с тяхно участие.

“Надяваме се да се постигне съгласие с управляващите, но ако това не стане ние ще продължим да изразяваме нашето несъгласие с набелязаните промени от тяхна страна“, коментира д-р Бакърова. Според нея, има голяма вероятност утре личните лекари да се върнат в кабинетите си в името на пациентите.

„Ако има протест, то той ще е по един част на ден. Правим го това, защото имаме населени места, където пациентите се обслужват само от един колега и това води до неудобство, както за хората, така и за медиците“, добави още председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Смолянска област. За да бъдат посрещнати нуждите на хора с остри състояния, в Поликлиниката в Смолян, както и в останалите населени места има осигурени дежурни кабинети за неотложна помощ.

Вирни се горе