Представители на ЮЕМФ ще участват в международна научно-практическа конференцияв в Узбекистан

Представители на ЮЕМФ ще участват в международна научно-практическа конференцияв в Узбекистан

ПО ЛИЧНА ПОКАНА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА МЕДИЦИНСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА УЗБЕКИСТАН, ЧЛЕНОВЕ НА ЮГОИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ МЕДИЦИНСКИ ФОРУМ УЧАСТВАТ В МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „РОЛЯТА И ЗНАЧЕНИЕТО НА САНАТОРИАЛНО-КУРОРТНАТА ДЕЙНОСТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ ДОБРОТО ЗДРАВЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА УЗБЕКИСТАН“ , 7 – 9.11.2019, ТАШКЕНТ, УЗБЕКИСТАН

ВЕСЕЛА КЕХАЙОВА – МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ ЮЕМФ, ВИДИН КИРКОВ – ПРЕЗИДЕНТ НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЮЕМФ И ПРЕЗИДЕНТ НА СТУДЕНТСКИЯ СЪВЕТ В МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ, СТУДЕНТИ ОТ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ – ОФИЦИАЛНИ ДЕЛЕГАТИ ЗА БЪЛГАРИЯ.

В периода 7-9.11.2019, Ташкент, Узбекистан е домакин на международна научно-практическа конференция за ролята на санаториално-курортната дейност в страната, нейното значение и въздействие върху здравния статус на населението. Организатор на конференцията е Федерацията на професионалните организации на Узбекистан. По лична покана на Изпълнителния директор на Медицинската асоциация на Узбекистан, Д-р Зохид Абдурахимов и Президента на организационния комитет, с научни презентации в конференцията участват членове на Борда на ЮЕМФ и многобройна група студенти от Медицински Университет-София. Конференцията събира участници от над 10 страни от цял свят, които ще обсъждат актуални теми в областта на медицинската рехабилитация и физиотерапия при пациенти с хронични заболявания, програми за имунотерапия, съвременни методи и процедури за лечение при пациенти с цереброваскуларни заболявания, и други. Весела Кехайова- завеждащ Международна дейност ЮЕМФ, ще представи България като една от водещите СПА дестинации в Европа, акцентирайки върху балнеоложките услуги, предлагани в българските курорти. Научни доклади ще представят и членовете на Борда на ЮЕМФ – Проф. Светослав Шнитко, Беларус и Д-р Александрос Дунавис.

По време на конференцията, представителите на ЮЕМФ ще проведат срещи с членове на Медицинската асоциация на Узбекистан, на които ще обсъждат предстоящите международни инициативи на организацията и съвместните дейности за тяхното реализиране.

Вирни се горе