Болницата в Девин ще заработи през март

Болницата в Девин ще заработи през март

С оглед движението по доставката на оборудването и ремонта на болницата в Девин, поетапно до началото на март ще заработят отделенията в нея. Това каза в интервю за „Фокус” кметът на Девин, Цветалин Пенков.

По думите му, очакванията са поетапно лечебното заведение да заработи и вече в средата на годината и догодина по това време да има една обновена и добре функционираща болница. Болницата трябва да се превърне в едно образцово европейско болнично заведение, а не просто кретаща и работеща болница”, каза Цветелин Пенков. По отношение на процедурата за доставка и монтаж и пускане в експлоатация на медицинска апаратура на МБАЛ – Девин, няма обжалване и има избран изпълнител като договорът с него ще бъде подписан и в рамките на няколко седмици апаратурата ще бъде доставена.

Кметът отбеляза, че по отношение на процедурата за ремонта на болницата, има решение на Комисията за защита на конкуренцията, с която е отхвърлена жалбата на жлабодателя и вече тече двуседмичния срок за обжалване пред върховния административен съд, тоест КЗК се произнася в полза на процедурата за ремонта.

Пенков допълни, че вече са на етап стартиране на дейността и подписване на договори с НЗОК. Разрешенията за подписване на договори с Касата ще бъдат за четири отделения плюс клинична лаборатория и рентген. Според кметът на Девин, дори лабораторията и рентгена се очаква до 10-ти – 15-ти февруари да заработят.

Вирни се горе