30 медицински специалисти се събират в Родопите, за да обсъдят проблемите на регионалното здравеопазване

30 медицински специалисти се събират в Родопите, за да обсъдят проблемите на регионалното здравеопазване

*РАБОТНА СРЕЩА – ДИСКУСИЯ ПО ПРОБЛЕМИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В ОБЛАСТ СМОЛЯН

И БЕЗПЛАТНИ МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕДИ И КОНСУЛТАЦИИ С ИЗТЪКНАТИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ОТ ГР. НЕДЕЛИНО И ЗЛАТОГРАД*

В периода 8-10.10.2021 г. в гр. Златоград, ще се проведе работна среща – дискусия по проблемите на регионалното здравеопазването в област Смолян с участие на представители на всички регионални здравни институции, директори на лечебни заведения и всички кметове на общини от област Смолян.

Организатор на инициативата, която ще посрещне над 30 изтъкнати специалисти в различни области на медицината е Президентът на Югоизточно Европейски Медицински Форум и Клъстер на Здравните Региони – доц. д-р Андрей Кехайов – преподавател във Факултета по обществено здраве – Медицински университет – София, който ще представи най-новата си научна монография в съавторство с Проф. д-р Петър Николаков – „Пътеводител в понятийните „дебри“ на българския здравен мениджмънт“ – творческо пособие, което предоставя на медицинските специалисти и потребителите на здравни услуги понятийното богатство на здравно-мениджърската практика.

Участващите в срещата мениджъри на едни от най-големите в страната болници от София, Пловдив и Кърджали, специалисти по хирургия, гинекология, педиатрия, ортопедия, ендокринология, кожни болести и други ще извършат безплатни медицински прегледи и консултации на населението в медицински център гр. Неделино на 09.10.21г. и в МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“ гр. Златоград на 10.10.2021г.

Програмата на събитието включва и среща с общинските съветници и кмета на гр. Неделино и посещение на културно-етнографския център в гр. Златоград.

Вирни се горе