Започват извънредни проверки в зимните курорти

вторник, 13 декември 2016 г.

Те ще продължат до края на туристическия сезон

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира извънредни проверки в зимните ни курорти. Инспекциите се провеждат в София, София област, Благоевград и Смолян, където са разположени големите ни зимни курорти, информира Нова ТВ.

Инспектират се заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, както и такива с дейност кетъринг и предлагащи услугата “ол инклузив“.

Инспекторите следят за произхода, правилното съхранение и етикетиране на храните и суровините, сроковете на годност, прилагането на системи за управление на безопасността на храните, както и съответствието на материално-техническата база и оборудване.

В обектите за обществено хранене се следи и дали служителите притежават висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или имат придобита квалификация в същата област по смисъла на Закона за занаятите. Проверява се и дали заетите в производството и търговията с храни са преминали предварителни и периодични медицински прегледи.

Проверките ще продължат до края на зимния туристически сезон.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009