Хотелиери от Пампорово карат минерална вода с цистерни и соли от Егейско море, развиват СПА туризъм

сряда, 28 септември 2016 г.

Хотелиери от Пампорово са избрали нетрадиционен начин за развитие на СПА туризма в зимния курорт. Валери Крушовлиев и Костадин Узунов, които са собственици на Вилно селище в курорта, който е в близост до Смолян карат минерална вода от извора в девинското село Беден със специално пригодени цистерни, за да могат да поддържат един от басейните си с лековита вода. В съседно водно съоръжение, пък се поставят соли от Егейско море, които се доставят от солници в близост до град Кавала, Гърция, предаде Дарик.

Всяка седмица водата в двата басейна се подменя два пъти, като стремежът на хотелиерите е посетителите да останат доволни от процедурите с лековитата вода, която е известна с добрите си качества за лечение на редица заболявания, както и от таласотерапията. Целта на собствениците на комплекса, е да развиват туризъм и през четирите сезона на годината, като тяхното селище на този етап е единственото с минерална вода в курорта. За целта, те са подписали и концесия с община Девин за водовземането и се надяват да разширяват дейността си.

Иновацията, въведена от Крушовлиев и Узунов е напът да бъде взаимствана и от техни колеги в Пампорово, които вече са проучили възможностите за доставянето на минерална вода и в техните хотели с цистерни.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009