Времето у нас в следващите дни ще остане без промяна

вторник, 22 ноември 2016 г.

Времето у нас в следващите дни ще остане без промяна – тихо, мъгливо, сутрин с ниска слоеста облачност, а в планините и Предбалкана слънчево. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в “Дарик кафе”.

В събота и неделя времето ще е по-динамично, с повече облаци и дори на места е възможно да превали слабо дъжд, най-вече над западните райони.

В понеделник от югозапад ще започнат нови превалявания от дъжд, които ще обхванат постепенно по-голямата част от страната. През нощта срещу вторник и във вторник с нахлуването от север-североизток на студен въздух валежите ще преминат в сняг, като валежите от сняг няма да са обилни и процесът ще свърши бързо още в рамките на деня във вторник. На места обаче може да се образува малка снежна покривка в северна и североизточна България.

Според синоптичните модели след вторник ни чака застудяване и нощните температури ще бъдат под нулата. Застудяването ще продължи и в първите два-три дни на декември. След това, обаче, нов средиземноморски циклон ще донесе по-топъл въздух и времето ще се затопли и ще има превалявания от дъжд.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009