Вицепремиерът Илияна Цанова ще даде началото на национална информационна кампания

Вицепремиерът Илияна Цанова ще даде началото на национална информационна кампания

Вицепремиерът и министър по управление на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова ще даде началото на национална информационна кампания „Новият програмен период 2014-2020” в Монтана. Кампанията ще продължи със събития на територията на всички райони за планиране.

Инициативата, организирана от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, ще представи новите възможности за финансиране, съобщиха от ОИЦ-Смолян.

В кампанията ще се включат експерти от управляващите органи, които ще представят бъдещите оперативни програми: „Транспорт и транспортна инфраструктура", „Околна среда", „Региони в растеж 2014-2020 г.", „Развитие на човешките ресурси", „Наука и образование за интелигентен растеж", „Добро управление" и „Програма за развитие на селските райони".

Поканени за участие са представители на всички общини на територията на района за планиране, социално-икономически партньори, териториални структури на държавната администрация и неправителствени организации, заинтересовани граждани.

Кампанията се финансира по Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Вирни се горе