Турнир на снайперските тимове в Сухопътните войски

Турнир на снайперските тимове в Сухопътните войски

Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски, който ще продължи 26 часа, започна днес, 20 май, на Огневи комплекс „Батмиш” – Сливен. Всяко формирование участва с два тима, а всеки тим е от по двама снайперисти. Дисциплините, в които мерят сили снайперистите от Сухопътни войски, са „Издебване” (в продължение на три часа), „Динамична стрелба с пистолет „Макаров” (два часа), „Ориентиране”, (през нощта от 03.00 ‘ до 07.30 ч).

Турнирът приключва на 21 май със „Стрелба със снайперова пушка”, която ще продължи четири часа.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и е част от утвърдения план за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 г. Участват отбори от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, Бригадно командване – Благоевград, Единен център за начална подготовка – Плевен, Първи разузнавателен батальон – Свобода и 101-ви алпийски полк – Смолян.

Домакин на турнира е Центърът за подготовка на специалисти – Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, който изтъкна спецификите, с които се отличава подготовката на снайперистите и пожела успех на всички участници.

Огневи комплекс „Батмиш” е познат терен за домакините и затова ЦПС – Сливен не сформира свой отбор, а участва с добре подготвен съдийски състав.

В първата дисциплина „Издебване” най-добре се представиха тимовете на 2 мбр, Бригадното командване и ЕЦНП. За крайното класиране са важни точките и от четирите дисциплини.

Вирни се горе