Идват сняг и студ

Идват сняг и студ

В четвъртък от запад ще се заоблачи и след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад отново ще се усили, ще е умерен и временно силен. Максималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса.

Над Черноморието,след временно намаление на облачността преди обяд, след обяд от запад тя отново ще се увеличи, но все още без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3-6 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд от запад облачността бързо ще вплътни и в масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около -4, на 2000 метра – около -11 градуса.

В петък и събота температурите ще се понижават и ще станат значително по-ниски от обичайните за втората половина на януари. Вятърът ще е от северозапад, умерен, в Дунавската равнина и източните райони – до силен. В петък на отделни места все още са възможни слаби превалявания от сняг, но от северозапад облачността временно ще намалее. В събота отново ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб сняг.

В неделя вероятността за валежи е малка, ще има е по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще бъде доста студено, минималните температури ще достигат на места до -10 – -12 градуса, а и дневните в повечето райони ще са отрицателни.

Вирни се горе