Готови са обвинителните актове за министри

неделя, 21 февруари 2010 г.

На бившия социален министър Емилия Масларова вече е връчена призовка в качеството й на обвиняем, готов е и обвинителният акт на бившия земеделски министър Валери Цветанов, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

В интервю за предаването „Пропаганда" по Дарик радио той каза, че в момента се пишат обвинителните актове на Раиф Мустафа – бивш зам.- министър на вътрешните работи, на Мария Мургина, бивш шеф на Националната агенция по приходите (НАП).

Обвинителният акт на бившия председател на Държавната агенция по горите Стефан Юруков е внесен и се чака насрочване от съда.

"Ще стигнем дотам, докъдето ни доведат доказателствата, така коментира въпроса може ли прокуратурата да стигне докрай по всички знакови дела. Градският прокурор беше гост на

30 дела се водят срещу хора с имунитет – следователи, прокурори, съдии, заяви Кокинов, като подчерта, че в това отношение няма двоен критерий. Имало специален отдел в градската прокуратура, който работи усилено, за да проверява и магистрати.

Градският прокурор каза също, че е приключила назначената експертиза по отношение на бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев. Вече имало заключения по тази експертиза, което позволява на прокуратурата да вземе решение по съществото на делото.

По същата експертиза няколко вещи били отказали да работят.

На 18 декември 2009 г. е възобновено разследването по делото за убийството на прокурор Николай Колев, припомни Кокинов. Извършват се разпити на свидетели.

Ако възникне необходимост, ще бъде разпитан и бившият главен прокурор Никола Филчев, заяви той и подчерта, че не може да става и дума за страх от личността на Филчев в прокуратурата.

Според Кокинов няма заподозрени на този етап за убийството на прокурор Колев. Той не коментира пребиваването в прокуратурата на Спартак Дочев и Руско Карагогов, прокурори от времето на Филчев, и подчерта, че срещу тях в момента няма никакви проверки.

Градският прокурор каза, че по разследването „Октопод" няма свидетел, които да са дали показания и след това да са се отметнали от тях. Около 20 били свидетелите по това дело до момента.

Източник: vesti.bg

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009