5 причини защо имате нужда от геймърска мишка

5 причини защо имате нужда от геймърска мишка

Попитайте един геймър кой е първият аксесоар, който трябва да си купите, а отговорът без съмнение ще бъде геймърска мишка. Това е едно нещо, от което се нуждаете, ако се занимавате сериозно с гейминг. Ето 5 причини защо се нуждаете от такава.

1) Персонализиране и софтуер

Едни от най важните за гейминг [https://vraybg.com/ ][електронни джаджи] са геймърските мишки. Те имат много персонализирани бутони, повече опции за чувствителност и в много случаи, включен софтуер. Почти всички мишки за игри имат повече от обикновените ви два бутона и колело за превъртане. Има бутони отстрани на мишката, отгоре, а някои имат бутон в хватката на мишката. Много от тях имат и регулируеми опции за тегло. Опциите за персонализиране не свършват дотук. Основната характеристика на всяка геймърска мишка трябва да бъде нейният софтуер. Те идват със собствено специално решение, което ви позволява да персонализирате каква функция изпълнява всеки отделен бутон.

2) Дизайн

Ще забележите, че това [https://bg.wikipedia.org/wiki/][��ериферно устройство] е проектирано по различен начин. Докато някои са направени за външен вид, повечето от тях имат уникална форма за ергономия. Каквато и да е причината, геймърската мишка е много по-добра от алтернативите. Атрактивна опция трябва да бъде RGB осветлението. Всъщност с предоставения софтуер можете да персонализирате RGB светлината към всяка цветова вариация по ваш избор. Цветовете също могат да представят чувствителността на сензора (cpi / dpi), за да отговарят на всяко приложение.

3) Прецизност и чувствителност

Проектиран да бъде прецизен и високо точен, по-високият брой DPI се основава главно на включения хардуер. Когато опциите за чувствителност могат да бъдат коригирани в рамките на включения софтуер, резултатите могат да бъдат изненадващи, което води до много по-малко проблеми, водещи до забавяне по време на сесия.

4)*Ергономичност*

Нека си го кажем. Ако сте [https://gong.bg/oshte-sport/esports/multimedia/video/gejmyr-pecheli-polovin-mi lion- dolara-na-mesec-477162 ][геймър] , ще прекарате повече часове на компютър и да се откажете поради умора е последното нещо, което искате, особено по време на активна игра. Ако играете за продължителен период, лошият дизайн на мишката ще доведе до напрежение на пръста, дланта и китката.Затова изберете ергономична геймърска мишка.

5) Издръжливост и дълготрайност

Геймърите използват своите периферни устройства повече от останалите хора. Така че, естествено е да има повече износване. Не само това, триенето и напрежението, с което мишката се подлага, се увеличават, когато играете, затова те обикновено се изграждат по-добре и са проектирани да издържат по-дълго. Има и компании, споменаващи колко кликвания отнема, преди бутона да се развали.

Вирни се горе