Стартира зрелищното вело предизвикателство Elevation999

Стартира зрелищното вело предизвикателство Elevation999

Третото издание на събитието ще се проведе този уикенд в Пампорово

За трета поредна година Elevation999 ще предизвика някои от най-добрите родни ендуро колоездачи в оспорвана надпревара по склоновете на Пампорово и град Смолян. Състезанието тази година ще се проведе между 2 и 4 септември и се очаква да бъде най-интересното до сега.

Организатори на събитието са Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово, които обещават много технични трасета, готви да подложат на изпитание, дори най-добите колоездачи. До този момент участието си са заявили близо 80 човека от цялата страна както и няколко състезатели от Русия, Украйна, Унгария и Гърция.

Състезанието тази година ще бъде четвърти кръг от Българските Ендуро Серии и се очертава да e много решаващo за крайните резултати в сериите. Временното класиране в турнира, както и повече информация за него можете да намерите на www.race-series.com

Тази година организаторите са подготвили 5 специални отсечки, по които състезателите ще трябва да премерят сили, а участниците с най-добри сборни времена ще бъдат наградени. Всеки един състезател ще трябва да се справи с близо 17 км интензивно и много технично каране по трасетата на Велопарк Пампорово и пътеките на град Смолян. Освен спускането състезателите ще имат и няколко трансферни етапи, където ще трябва да се справят с над 10 км изкачване и над 700 метра положителна денивелация.

Участниците в състезанието са разделени в 5 отделни възрастови групи – юноши, мъже елит, мъже 30+, мъже 40+ и жени. Призьорите в отделните категории ще получат примамлив паричен и предметен награден фонд, любезно предоставен от спонсорите на събитието: Нисан България, Пампорово АД, хотел Орловец, Максбайк, Рам Байкс и др.

През този сезон Пампорово прие множество интересни събития и отново се доказа като една от любимите „байк“ дестинации в България. Elevation999 е последното събитие за това лято и е прекрасен завършек на един успешен сезон.

Вирни се горе