Смолянски бойци на върха по бойни изкуства в държавата

Смолянски бойци на върха по бойни изкуства в държавата

На 20 ноември т.г. в зала Арена Армеец в град София се проведе националния фестивал на бойните изкуства, в който участие взеха над 450 състезателя от цялата страна както и представители от Република Сърбия и Република Македония. Състезанието се организира от Българска джу – джицу федерация, Спортна Асоциация на МВР и Централен полицейски, карате и джу – джицу клуб – София. Нивото е изключително високо и подбора на националните състезатели се осъщестява именно измежду победителите в това състезание.

От състезателите на СК”БУДОКА – БЪЛГАРИЯ” участваха общо 11 състезатели, които в директните двубой проявиха характерната за родопчани твърдост и спечелиха четири златни и три сребърни и 3 бронзови медала, съобщи председателят на спортен клуб БУДОКА България Емил Ковачев. За пета поредна година смолянчани окупираха свръх тежката категория като Димитър Димитров отново грабна златото при мъжете над 94 кг.

Тази година в състезанието взеха участие и състезатели от групата по бойни изкуства на ОДК – Смолян, като злато грабнаха Павлина Семерджиева, Валерия Бекярова и Рени Пашова, сребро за Вероника Гълъбова и Мая Чиндева и бронз за Алекси Ефтимов.

Във връзка с категоричните победи и високи резултати, медалистите на СК БУДОКА – БЪЛГАРИЯ спечелиха квоти за участие в предстоящото европейско първенство по джу – джицу, което следва да се проведе рез 2017 г.

Вирни се горе