След „ Лудогорец”, Смолян избраха за подготвителни лагери „Верея”, „Димитровград” и юношите на „орлите”

неделя, 20 юли 2014 г.

Мнението на всички гостуващи отбори е, че общината е добър домакин и предоставените от нея условия са на много високо ниво

Перфектните условия, които се предоставят от община Смолян, продължават години наред да привличат отбори от професионалния футбол на подготвителни лагери в областния град. Три години подред шампионът на България „Лудогорец” провежда лагера си тук. Орлите тренираха на наш терен през юни. Този месец Смолян за подготовка избраха ФК „Верея”, ФК „Димитровград” и юношите на „Лудогорец”. Всички гостуващи отбори са единодушни, че общината е добър домакин и предоставените от нея условия са на много високо ниво. Ето мненията на треньорите за базата и условията в Смолян и защо избират града ни за подготовка на отборите си. Господин Мирчев, ст.треньор на ФК „Верея” : „Като треньор за първа година съм на подготвителен лагер в Смолян. Климатът и природата създават чудесни условия за тренировка. Доволни сме много и от условията в хотел „Кипарис Алфа”. Теренът, който ни предостави общината се поддържа много добре. Всичко ни харесва. Ако имат възможност от община Смолян да направят още терени, ще идват и повече отбори за контроли. Футболът е игра която създава приятелства, и градът ще се съживи. Ако има хора с възможности, да се изградят още един, два терена ще бъде много хубаво.”

Христо Георгиев Христов, треньор на ФК „Димитровград” „Отборът ни е настанен в Пампорово, а тренираме в Смолян. За първа година сме тук, но смятаме пак да дойдем. Хората са гостоприемни и отзивчиви. Теренът е прекрасен, въпреки дъждовете хората, които се грижат за него правят всичко възможно, за да го поддържат на ниво . След добрата подготовка тук се надявам да се борим да влезем в първата петица.”

Милан Чирич , треньор на юношите на „Лудогорец”: „Хората тук са добри, гостоприемни, усмихнати и положителни. Обстановката е фантастична. Природата, която имате е богатство. Условията за тренировка, които предоставя Вашата община са перфектни, а хората, които се грижат за терена са абсолютни професионалисти. Надявам се другата година пак да сме тук. Политиката на нашия футболен клуб е където ходи мъжкият отбор на лагери, там да ходят и юношите . Очаква ни трудно първенство, надявам се да сме свършили тук хубава работа по отношение на тренировките”.

Източник: Пресцентър на община Смолян

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009