С група от 20 футболиста „Родопа – Смолян“ стартира подготовка за новия сезон

С група от 20 футболиста „Родопа – Смолян“ стартира подготовка за новия сезон

С група от 20 футболиста, водени от старши треньора Юлиян Сюрджиев, ФК“Родопа- Смолян“, стартира своята подготовка за пролетния сезон на Трета лига – Югоизточна група. Първата тренировка на зелено-белите се състоя днес от 15:30 ч., на Стадион „Смолян“. Подготовката на отбора ще протече изцяло в Смолян, като до 1 февруари момчетата ще тренират на градския стадион, след което ще продължат на съоръжението в кв.“Райково“. На този етап няма нови футболисти, като се очаква през седмицата в отбора да се завърне Георги Чакъров и евентуално Адриан Сюрджиев, който има вероятност да прекрати реферската си дейност. С отбора се раздели Ерик Смилянов, който през новият сезон ще играе в „Борислав“ – Първомай.

„Основно ще разчитаме на местни футболисти, както и до сега. Знаем, че ни очаква тежка пролет. Благодаря на Община Смолян, както и на кмета Николай Мелемов, че продължава да помага на отбора“, коментира Юлиян Сюрджиев.

На първата тренировка стана ясно още, че що се отнася за финанси, то всичко обещано на футболисти и треньори е разплатено и няма задължение към тях.

До дни се очаква да пристигнат и няколко момчета на проби, които са изявили сами желание да се присъединят към тима на „Родопа-Смолян“. През пролетта, треньорът на вратарите в първодивизионният „Лудогорец“, Здравко Чавдаров ще продължи да помага на отбора на Смолян.

Както вече стана ясно, тимът има уговорка за общо четири контроли. Първата приятелска среща е с ФК“Спартак“ – Пловдив, като двубоят е насрочен за 25 януари и ще се играе в града на тепетата. На 1 февруари, ФК“Родопа – Смолян“ ще гостува на ОФК „Левски“ – Карлово, а на 8 февруари ще играе в Първомай с местния ФК„Борислав“. Последната контрола е с ФК „Димитровград – 1947“, на 15 февруари. Ако времето позволява, последната приятелска среща ще се играе в Смолян.

Групата на „Родопа-Смолян“ , с която стартира подготовката за новия сезон:

Вратари – Борислав Хаджийчев и Павлин Димитров.

Защитници – Димитър Чолаков, Валентин Фурлански, Владимир Драмалиев, Стефан Киков и Любослав Петров.

Халфове – Димитър Богутев, Елмир Мустански, Антон Болюков, Теодор Стефанов, Стефан Чилингиров, Николай Тихомиров и Христо Ковачев.

Юноши – Чавдар Палагачев, Георги Милев, Младен Чейреков, Милко Денев, Костадин Борисов и Георги Пелтеков.

Вирни се горе