Обявяват „Спортист на година 2015“ на община Чепеларе

Обявяват „Спортист на година 2015“ на община Чепеларе

Гласуването за „Спортист на годината“ на община Чепеларе приключи и вече са ясни, тримата спортисти, които ще бъдат наградени и кой ще бъде носител на титлата "Спортист на годината за 2015“ на родопската община.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в заседателната зала на Община Чепеларе на 23 декември (сряда) от 11.00 часа.

Сред претендентите са :

Радослав Янков – сноуборд

Радослав Янков се нареди на второ място в старта по паралелен слалом за Европейската купа в Ланграаф Холандия. Водещият български състезател в сноуборда Радослав Янков зае 19-о място в паралелния слалом за Световната купа в Москва. На 28 ноември 2015г. ни прослави в Северноамериканската купа по сноуборд в Echo Mountain САЩ. Първия ден Радо успя да стигне до 9-то място, а на втория ден с две стотни не му достигна да се качи на почетната стълбичка и зае 4-то място. Двукратен държавен щампион на България за 2015.

Христо Христев – тенис на маса

Христо Христев е шампион от Държавно първенство по тенис на маса за кадети до 15-годишна възраст и бронзов медал на смесени двойки. Отборно с момчетата от неговия клуб „Стоянстрой” – Пловдив е носител на трето място. През юни на Балканското първенство в Прищина (Косово) Христо е спечелил две бронзови отличия – в отборното класиране за кадети до 15 г. и в надпреварата по двойки. Друг успех на чепеларското момче за тази година е сребърен медал от финалния кръг на националния турнир „Млад олимпиец” – второ по престиж състезание в България за неговата възраст. Вече пета година е в националния отбор и в близките месеци му предстоят първите участия извън страната.

Стоян Андреев – силов трибой

Българската Powerlifter Стоян Андреев изуми всички с неговата 400 кг тяга при отворения руския шампионат WRPF. За 5-та поредна година е Световен шампион в неговата категория.

Антон Синапов – биатлон

Българската смесена щафета Йорданова, Стоянова, Антон Синапов и Вл. Илиев спечели сребърните медали в Чейле-Градистей (Румъния) на лятното Световно първенство по биатлон. Бронзов медалист на Държавното първенство. Дългодишен участник в националната ни гарнитура при юношите и мъже в кръгове от европейските и световни купи.

Стефан Присадов – ски алпийски

Стефан Присадов завърши на 12-то място в гиганския слалом за купата на ФИС във Вейл Колорадо (САЩ). Стана първи на купа Пампорово отново в слалома. Той спечели *титлата в слалома от Държавното първенство по ски – алпийски дисциплини.

Димитър Герджиков – биатлон

Димитър Герджиков – дългодишен участник в националният ни отбор по биатлон при юношите и мъжете в кръгове от европейски и световни купи.

Вирни се горе