Областният управител и кмета на Смолян поискаха Световната купа по планинско бягане през 2015 г. да се проведе в Смолянско

понеделник, 02 декември 2013 г.

По идея на Българската федерация по лека атлетика и след осъществените необходими консултации, областният управител инж. Димитър Кръстанов и кмета на община Смолян Николай Мелемов, изпратиха официално писмо с което се иска област Смолян да кандидатства за провеждането на Световна купа по планинско бягане за юноши през 2015 г. Идеята е състезанието да се проведе в района на Смолянските езера и к.к. Пампорово. Предстои техническа комисия на международната федерация да приеме трасето. По този повод областният управител заяви, че провелото се в с. Смилян състезание по планинско бягане е един необходим етап и подготовка за завоюване на домакинството за Световното първенство, съобщиха от областната управа.

В надпреварата, сред изключителен интерес от страна на жители и гости на родопското село, участие взеха 50 състезатели от различни възрастови групи. Победителите в различните групи бяха наградени от областния управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов, кмета на Смолян Николай Мелемов, председателя на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов и треньори. Те получиха и правото да участват в генералното класиране за купа „Родопа”. Инж. Кръстанов връчи медалите на класиралите се на призовите три места при девойките, както следва: на първо място – Лушка Кокотанекова от Панагюрище, на второ място – Татяна Дячкова от Поморие и на трето място с медал бе отличена смолянската състезателка Виктория Бойкова. Основна цел на проявата е популяризиране на този вид спорт сред младите хора и подготовка на националните отбори за успешно представяне на предстоящите Европейско и Световно първенство през следващата 2014 г.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009