Финал на детския турнир „Шампион на шампионите 2019”

 Финал на детския турнир „Шампион на шампионите 2019”

Златоград бе арена на футболни срещи в продължение на пет дни, в които млади таланти от цяла България и чужбина показаха нестихващ ентусиазъм, умения с топката и създадоха много настроение и емоции у всички зрители и любители на футболната игра. Над двадесет отбора в три различни възрасти взеха участие в състезанието, което се превръща в едно от най-големите спортни събития в района на Родопите. В Турнира взеха участие деца, родени през 2007, 2008 и 2009 година, в следните отбори: „Арес” гр. София, „Арда 999” гр. Кърджали, ФК „Юнайтед” гр. Пловдив, ФК „Победа” гр. София, ФК „Арена Запад” гр. Казанлък, ФК „Сините камъни” гр. Сливен, ФК „Локомотив” гр. Дряново, ФК „Метал 2002” гр. Перник, ФК „Белица”, ФК „ДАФ 2018” гр. София, ФК „Бароко” гр. София, ФК „Мадан” гр. Мадан, ФК „Родопи” гр. Момчилград, ФК „Кърджали” гр. Кърджали, ФК „Цървена звезда” Сърбия и домакините от ФК „Златоград”.

Състезанието бе организирано от Община Златоград и спортната общественост на града, под патронажа на г-н Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград. Мероприятието е част от програмата за постигане на целите на местната власт за развитие на футбола и масовия спорт като цяло, изграждането на дисциплина и работа в екип, както и от превантивната дейност на МКБППМН за 2019 година. След петдневни битки на терена на стадиона в Златоград, децата се раздадоха докрай и се представиха повече от достойно. След изиграването и на последните срещи, класирането в отделните възрасти бе следното:

При децата родени 2007 година:

  1. ФК „Сините камъни” – гр. Сливен

  2. ФК „Арена Запад”– гр. Казанлък

  3. ФК „Победа” – гр. София

При децата родени 2008 година:

  1. ФК „Цървена звезда” Сърбия

  2. „Арес” – гр. София

  3. ФК „Барокко” – гр. София

При децата родени 2009 година:

  1. ФК „Метал 2002” – гр. Перник

  2. ФК „Победа” – гр. София

  3. ФК „Локомотив” – гр. Дряново

Награждаването на победителите и техните подгласници се състоя на 23.06.2019г. /неделя/, на Стадион „Златоград”, където те получиха от Кмета на Община Златоград – Мирослав Янчев, купи, медали и други предметни награди. Бяха отличени и най-добрите индивидуални състезатели по постове. Всички участници, треньори, съдии и гости на турнира останаха удовлетворени от престоя си в Златния град.

Вирни се горе