Двама състезатели на смолянския клуб по щанги ще участват на Олимпиадата в Англия

Двама състезатели на смолянския клуб по щанги ще участват на Олимпиадата в Англия

Двама състезатели на смолянския клуб по вдигане на тежести ще участват на предстоящата олимпиада в Англия. Освен Милка Манева, която е и общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ, на най-големия спортен форум ще мери сили и Величко Чолаков. Това се случва за първи път и бе определено като историческо. До сега от клуба по щанги на олимпиади са участвали двама състезатели. През 2000 г. Даниела Керкелова спечели призовото пето място, а четири години по късно Величко Чолаков спечели бронзов медал в Гърция. Манева ще представи нашата страна в категория 63 кг., а Чолаков ще вдига за Азърбайджан в категория + 105 кг. Милка в момента е на последния си лагер в София преди заминаването й за Англия, а Величко тренира в Баку. И двамата са в добра форма и дават всичко от себе си в тренировъчния процес. Всички са състезатели на Костадин Грозданов.

Голяма помощ на двамата състезатели оказа ТПК „Михалково” в лицето на Димитър Дългъчев още през първия етап на подготовката им. Подкрепа на състезателите и клуба оказа и кметът на Община Смолян Николай Мелемов.

XXX летни олимпийски игри ще се проведат в Англия от 27 юли до 12 август 2012 г. Това са третите олимпийски игри, които ще се проведат в Лондон. Има снимки – Величко Чолаков и Милка Манева

Вирни се горе