Байкъри превземат снежните писти на Пампорово

понеделник, 10 февруари 2014 г.

На 14-16 февруари байкъри от цяла България ще изпълнят курорта Пампорово, за да се включат в традиционната снежна байк надпревара

От 14-ти до 16-ти февруари Пампорово ще бъде домакин на четвъртото издание на зрелищната снежна байк надпревара – Winter Bike Duel!

Организаторите от Concept Creative съобщиха, че до този момент за участие в нетрадиционното състезание са се записали над 80 човека от цялата страна, както и няколко състезатели от съседна Гърция. Предварителната онлайн регистрация продължава до 13-ти февруари, като състезатели ще могат да се запишат и на място.

По традиция състезанието протича на два основни етапа: квалификации – индивидуални спускания за време за определяне на стартовите позиции и финалите, когато стартират по двама състезатели едновременно, а победителя се определя чрез пряка елиминация. Дуел формата на състезанието гарантира зрелищни сблъсъци, а снежната обстановка в чести случаи води до неочаквана развръзка. Като цяло това е едно изключително атрактивно и забавно състезание, в което всяка година се включват малки и големи байкъри от цяла България, за да дадат приятен старт на предстоящия състезателен сезон.

Новото тази година е, че освен основните три категории (мъже, юноши, жени) организаторите са добавили още една нетрадиционна категория – Сноускут/Скибайк, в която ще могат да се включат и всички практикуващи и тези две дисциплини. Друго интересно нещо е трасето за състезанието, което тази година ще бъде позиционирано върху специализираното трасе за форкросс на Вело парк Пампорово, което беше изградено през есента на изминалата година и по него се проведе Европейският шампионат в дисциплината. На 27-ми март по същото това трасе ще се проведе и Националния шампионат по сноуборд кросс за 2014, като това е само началото на големите събития за годината. Малко по късно, през месец юли същото това трасе ще бъде домакин на кръг от 4X Pro Tour, което е най-престижното състезание в световен мащаб, а Пампорово е една от общо седемте избрани дестинации за провеждането на значимия форум!

Във финалната зона на състезанието, която се намира на плаца в края на писта „Малката стена“ ще има много музика, освежаващи напитки, както и екипът на Бушмилс, който ще поддържа градуса на настроението, а вечерта на 15-ти февруари ще има и специално „байк“ парти. И през двата дни на събитието на място ще има много емоции и изненади – вход свободен и всички са добре дошли!

Winter Bike Duel vol.4 е първото състезание по планинско колоездене за 2014-та година, подкрепя се от община Смолян и Пампорово АД и се очаква да предизвика голям интерес сред родната байк сцена и сред всички гости на курорта и региона. Специално за участниците в състезанието има подготвен примамлив паричен и предметен награден фонд предоставен от – Monster Energy и останалите спонсори на събитието

Домакин на състезанието ще бъде хотел Перелик, където всички участници в състезанието и техните придружители, ще могат да се възползват от специални преферентни цени.

Очаква ни един уикенд изпълнен с много настроение, усмивки и силни емоции – не го изпускайте!

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009