Демократична България обяви своята листа за област Смолян

Демократична България обяви своята листа за област Смолян

Демократична България обяви своята листа за област Смолян в парламентарните избори на 11 юли. В предстоящата кампания коалицията ще се бори да получи мандат и от този избирателен район, за да може да участва активно в промените, от които се нуждае страната.

Водач на листата отново е Борислав Сандов от Мадан. Той е съпредседател на Зелено движение, народен представител в 45 Народно събрание, избран от листа в София. Завършил е специалност “География” в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като експерт по устойчиво развитие, опазване на климата и хранителна независимост във водещи неправителствени организации.

Друг силен участник в листата отново е Андреана Трифонова от Смолян. Тя е експерт по опазване на природата, биологичното разнообразие и устойчивото местно развитие. Магистър е в специалност „Екология“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, както и по „Управление на международни бизнес проекти“. Професионалният ѝ опит е свързан с реализирането на множество проекти за развитие на Родопите.

В листата се включва и Кирил Хаджихристев от Смолян – кандидат за кмет на Смолян в предходните местни избори, зам.-министър на вътрешните работи в служебното правителство през 2014 г, директор на Областна дирекция на МВР в Смолян до 2013 г.

Следващите участници в листата са:

Станислав Искренов от Девин – завършил СУ „Св. Климент Охридски" и докторант в областта на управление на водите, работи Националния институт по метрология и хидрология при БАН.

Камелия Младенова от Златоград е завършила специалност “Туризъм”, работила е в Агенцията по заетостта и в банковата сфера. В момента работи в Златоград в сферата на маркетинга.

Мустафа Емин от Рибново е завършил Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и Висшия ислямски институт – София. Работи активно за диалог и разбирателство между етническите и религиозни общности в България.

Кандидатите на Демократична България имат амбицията да надградят тази кампания с жизненоважни за Родопите теми като състоянието на пътищата, качеството на водите за бита и развитието на туризма в района.

Вирни се горе