ПОЗДРАВЛЕНИЕ

 ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

УВАЖАЕМИ КОМИСАР ДИМОВ,

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ В СТРУКТУРИТЕ НА МВР,

Сигурността на гражданите и спазването на законовия ред са необходимо условие за спокоен живот и нормално протичане на обществените процеси. Тяхното гарантиране е едно от големите предизвикателства за съвременното общество, защото демокрацията ни дава права и свободи, но често и с тях се злоупотребява, a същността на вашата работа е ключова за спазване на законността и правилата. Изправени пред редица нелеки ситуации в изпълнение на служебния си дълг, ви се налага да проявявате не само висок професионализъм, но и незаменимите личностни качества – човещина, благородство, хуманност. Това заслужава уважение, както към униформата на българския полицай, така и към личността, към човекът, който е приел призванието да служи на обществото, рискувайки собствения си живот и често жертвайки свободното си време и почивка.

Област Смолян е сред най-спокойните в страната, трайно заемаща челни места сред регионите с най-ниски нива на престъпност и най-висока разкриваемост на престъпления, зад което стоят денонощните усилия на стотици смолянски полицаи! Приемете искрените ми благодарности и признателност към всички вас!

По повод Професионалния празник на Българската полиция, в Деня на Свети Архангел Михаил, ви пожелавам здраве и сили, с които да продължавате да съблюдавате законността в Родопите и България! Нека принципността ви ръководи, както и досега, а съвестното изпълнение на служебния дълг ви вдъхва увереност и удовлетворение!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

Вирни се горе