Проекти на стойност 22 милиона лева ще се финансират в област Смолян по програмата "Растеж и устойчиво развитие

Проекти на стойност 22 милиона лева ще се финансират в област Смолян по програмата "Растеж и устойчиво развитие

Проекти на стойност 22 милиона лева ще се финансират в област Смолян по програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите”, каза депутатът Дора Янкова

Деветнайсет проекта на обща стойност 22 млн. лв. ще се финансират в област Смолян от публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”, каза на пресконференция днес депутатът от “Коалиция за България” Дора Янкова. Тя допълни, че част от проектите са в потвърждение на ангажимента, че през тази година ще се акцентира върху инфраструктурното обновление в областта.

Преобладаващата част от финансирането за областта е за проекти на общините – 18.5 млн. лв. Предвидени са 2.5 млн. лв. за рехабилитацията на пътя Пампорово-Стойките, както и 1 млн. лв. за ремонт на пътя Смолян-Кърджали. За пътни проекти е одобрено финансиране в общините Неделино /2 млн. лв./, Рудозем /2 млн. лв./, Смолян /1.8 млн. лв./, Чепеларе /1 млн. лв./. Пет милиона лева са предназначени за ремонт на спортната зала, плувния басейн и многофункционалната площадка в Смолян. Дора Янкова изрази загриженост дали община Смолян ще успее да усвои финансов ресурс по ОП “Околна среда” за втория етап по проекта за пълен воден цикъл на областния град. Според депутата има риск общината да загуби около 40 млн. лв. заради забавяне в проектирането и процедурите по обявяването на обществена поръчка.

Вирни се горе