Област Смолян с 4 депутатски мандата

Област Смолян с 4 депутатски мандата

Област Смолян ще бъде представена в новия парламент с четири депутата, съобщиха от Централната избирателна комисия.

ЦИК утвърди броя на мандатите в многомандатните изборни райони в изборите за народни представители на 12 май. Определянето на броя е въз основа на единна норма на представителство за цялата страна в зависимост от броя на населението по данни, предоставени от Националния статистически институт, съдържащо данните от преброяването на населението от 1 февруари 2011 г.

С решението на ЦИК, 22-ри Многомандатен избирателен район- Смолян остава с четири депутати. На изборите през 2009 г. областта прати 5 народни представители в парламента, като единият бе мажоритарен кандидат.

С решение на Централната избирателна комисия са определени и съставите на Районните избирателни комисии. За райони до 9 мандата е с общ брой 13 членове, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии по т. 2 е, както следва: за ПП “ГЕРБ” – 6 членове, за “Коалиция за България” – 2 членове; за ПП “ДПС” – 2 членове, и по един член за „Атака", Синята коалиция и НДСВ,обявиха от ЦИК.

Вирни се горе