Нова дясна гражданска инициатива иска алтернативен онлайн парламент

четвъртък, 25 юли 2013 г.

На пресконференция в БТА, представителите на Гражданската инициатива за обединена демократична алтернатива представиха идеите и целите на сдружението.

Членовете на представените партии, между които НДСВ, ССД, ЛИДЕР, БДС Радикали и Гергьовден заеха позиция за създаването на паралелен алтернативен граждански парламент, който да предостави реално поле за изява на гражданите в управлението на страната и да се базира на една интернет платформа.

Срокът за стартирането на платформата, който представителите на инициативата си дадоха е есента на тази година. На журналистически въпрос дали те възнамеряват да си партнират със Саша Безуханова и нейния проект, от движението заявиха, че не са запознати с този въпрос.

Лидерите на инициативата, формирана в основата си от представители на младежките организации на ЛИДЕР, БДС-Радикали и Движение Гергьовден, изразиха в допълнение към намеренията си за създаване на онлайн парламент и това за промени в изборния кодекс и граждански контрол върху актуализацията на бюджета.

Проф. д-р Александър Тасев заяви, че България е единствената страна в Европа без доктрина за управлението в настоящите условия.

От инициативата допълниха, че тяхна основна цел ще бъде да подпомогнат комуникацията и диалога в гражданското общество.

Източник: news.bg

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009