Министър Бъчварова пристига в Смолян за регионална среща ”Заедно в превенцията на престъпността”

Министър Бъчварова пристига в Смолян за регионална среща ”Заедно в превенцията на престъпността”

Кметът Мелемов ще е домакин на събитието, което се провежда по инициатива на вицепремиера и с подкрепата на НСОРБ

Община Смолян ще бъде домакин на регионална среща за подобряване взаимодействието на всички институции на местно ниво по превенция на престъпността и опазване на обществения ред. Тя ще се проведе по инициатива на вътрешния министър Румяна Бъчварова и с подкрепата на НСОРБ. Регионалната среща „Заедно в превенцията на престъпността” ще се проведе на 1 юли /петък/ от 16.00 часа в Сесийната зала на община Смолян. Форумът ще бъде открит от вицепремиера Бъчварова и кмета Николай Мелемов. Главният секретар на МВР Георги Костов ще представи проблемите на местната сигурност и ще направи анализ на конвенционалната престъпност в района. Представители на местната власт ще говорят за проблеми и добри практики по опазване на обществения ред в общините. Ще се обсъжда и взаимодействието на институциите. Ще бъдат дадени предложения за мерки и нормативни промени с цел подобряване на дейността. В дискусията ще се включат и представители на Прокуратурата на РБ.

Шефът на дирекция “Комуникационни и информационни системи“ в МВР Младен Петров ще представи насоки за изграждане на видеонаблюдение и системи за оповестяване на населението при бедствия и аварии.

За участие в срещата са поканени кметове, председателите на Местните комисии по обществен ред и сигурност, директорите на ОДМВР и началници на РПУ, представители на прокуратурата, областни управители, ръководители на териториални служби на централната власт по компетентност /АСП, ИАГ, РИО / и др.

МВР и НСОРБ организират провеждането на шест такива регионални срещи. Тази, която ще се проведе в Смолян е за Южен централен район, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Вирни се горе