ДОСТ излиза със собствен кандидат-президент на изборите

ДОСТ излиза със собствен кандидат-президент на изборите

ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за предстоящите президентски избори и е най-вероятно да издигне самостоятелна кандидат-президентска двойка. Това стана ясно от думите на председателя на партията Лютви Местан в Кърджали, съобщава БТА.

По думите му има предпоставки ДОСТ да излезе със собствена кандидатура на предстоящия избор за държавен глава.

Според Местан тази фигура трябва да е изявен евроатлантик и на тази база ще се търси най-доброто решение в национален план.

По отношение на бежанския проблем лидерът на ДОСТ е убеден, че най-добрата защита не е телената ограда, а активният диалог, защитаващ преди всичко българските национални интереси.

Предаването на Абдуллах Бююк от нашите власти на турската страна Лютви Местан смята, че е станало, без да бъдат нарушени международните стандарти и след правилен анализ на кабинета на Бойко Борисов и показва, че българското правителство е имало доверие на демократичната съдебна система в Турция.

На въпрос за коментар на предупреждението на Красимир Каракачанов Местан да не настъпи българска мина, лидерът на ДОСТ бе лаконичен: “Това е само едно предизборно каракачанско ръмжене!”

Той припомни, че ДОСТ е била първата българска партия, която в ранното утро на 16 юли чрез своя официална позиция остро е осъдила опита за преврат в Турция. За нас тя е съседна, приятелска страна и на всички наши срещи търсим активен диалог, както с управляващите, така и с опозиционните партии там, заяви той.

Вирни се горе