Дора Янкова: Златоград ще стане водещ център за балнеология

  Дора Янкова: Златоград ще стане водещ център за балнеология

По-добрият живот на всеки европеец се гарантира от социалистите, заяви депутатската

Проектът за снабдяване на Златоград с геотермална вода от сондаж в Ерма река вече се изпълнява. Това обяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, която организира двудневно посещение в общината. Тя припомни, че проектът, който е от ключово значение за развитието на града, бе започнат при управлението на Сергей Станишев, но вместо да бъде завършен от ГЕРБ, се замрази за 4 години. „Радвам се, че в правителството на Орешарски златоградчани ще могат да имат гореща минерална вода”, подчерта Янкова и добави, че още в първите дни на кабинета са осигурени 3 млн.лв. от ПУДООС за реализация на проекта.

На работна среща с кмета на общината, неговият екип и представители на бизнеса се обсъди пътната карта за реализацията на проекта. Янкова призова местната власт да разработи проекти за използване на водата за отопление на сградата на общинска администрация, болницата, училищата и детските градини и др. Същевременно бизнеса също трябва да направи своите разчети за количествата вода, които ще получава и нейната цена. „Минералната вода ще позволи Златоград да се превърне във водеща СПА дестинация, което означава целогодишни възможности за туризъм”, заяви народния представител.

Янкова се срещна и с екипа на общинската болница. Персонала настоя да се понижат нивата за компетентност при изпълнението на някои от клиничните пътеки. Ръководството на лечебното заведение постави проблема и със състоянието на сградата. Янкова препоръча на ръководството да предприеме мерки за подсилване на екипа като се подготви и за предлагане на пакети за балнеология. Болницата ще може да се възползва от финансиране по амбициозната програма „Водено от общността место развитие”.

В Златоград Дора Янкова проведе широка среща с обществеността, където очерта свършеното от правителството представи приоритетите в краткосрочен и дългосрочен план. „Сега най-важното е да подкрепим кандидатите на Коалиция за България” на европейските избори мощно”, призова тя. Янкова отбеляза, че по-справедливата политика за Европа е на социалистите, затова ако искаме животът ни да върви към по-добро, към развитие и справедливост е важно да гласуваме с номер 15 в бюлетината на 24 май.

В рамките на посещението си в Златоградско, Янкова проведе срещи в най-големите села – Старцево и Ерма река.

Жителите на Ерма река поискаха също да бъдат включени в проекта за геотермална вода, тъй като изворът е в чертите на селото. Хората се оплакаха от състоянието на улиците в селото и поискаха помощ от депутата. Местните подкрепиха социалната политика от парламента, поискаха и по-смели стъпки.

В Старцево жителите посрещнаха Дора Янкова с аплодисменти. Благодарение на Публичната инвестиционна програма на правителството за първи път от много години насам в Старцево са осигурени средства за ремонт на уличната мрежа.

Хората настояха в селото да се организира специална дискусия, на която да се разяснят мерките за подпомагане на земеделието и животновъдството, тъй като много млади хора проявяват интерес към фермерството.

Вирни се горе