Дора Янкова: Неделинският двуглас заслужава да е в ЮНЕСКО

събота, 05 септември 2015 г.

Ще продължим да работим региона да става все по-привлекателен за инвестици, увери хиляди на площада депутатката от БСП

Народният представител от БСП Лява България Дора Янкова бе сред официалните гости за откриването на Четиринадесетия национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие-Неделино 2015. Като почетен жител на Неделино, от трибуната в центъра на родопския град, Дора Янкова отправи сърдечни поздрави към кметът на общината и неговият екип, хилядите жители на общината и стотиците гости от целия свят. „Щастлива съм, че за поредна година споделям празника с хилядите мои съграждани. Днес честваме магията на неделинския двуглас, известен по целия свят. Уникалното културно богатство продължава да удивява и изненадва фолклористите. Това е визитната картичка на Неделино и тази част на Родопа планина“, отбеляза в словото си Янкова.

Народният представител от левицата подчерта, че в последните години, благодарение на усилията и всеотдайната работа на кмета и неговия екип, европейските програми и подкрепата на правителството Неделино се променя и развива. „За съжаление в последната година Неделино бе подложено на изпитание, заради което има редица пропуснати ползи, но най-важното е, че след кризата общината и населението са по-сплотени, единни и решителни“, отбеляза още червената депутатка. Янкова подчерта, че само обединени можем да се развиваме икономически, да имаме перспективи и успехи. Тя пожела на неделинци двугласа да продължава да лидира в живата ни национална културна съкровищница. „Като депутат ще подкрепям с всички сили и възможности града на двугласа, да бъде признат и защитен от ЮНЕСКО, след като вече Министерството на културата го обяви за живо човешко съкровище на България“, заяви Янкова.

Тя увери хилядите присъстващи, че продължи да отстоява и развитието на община Неделино. „В кабинета „Орешарски“ успях да привлека милиони за развитието на Неделино. Стартирахме най-важните проекти и подкрепихме много граждани. Сега ще работим за развитие на находищата на минерална вода и завършването на пътя Неделино – Крайна, което ще превърне региона в стратегически културен и инвестиционен център“, каза още Янкова.

Източник: Пресцентър на БСП Смолян

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009