Димитър Ганев: Всяка партия ще се старае да издигне силен кандидат-президент, който да е локомотив за кампанията й

вторник, 14 септември 2021 г.

За изборите 2 в 1 партиите трябва да заложат на кандидати за президенти, които да дадат лице не само на тази кампания, но и да помогнат за по-високи резултати и на парламентарните избори. Всяка партия ще се старае да издигнe кандидат-президент, който да бъде нещо като локомотив за тяхната кампания като цяло. Всеки ще се старае да издигне силна фигура, която може да акумулира максимална подкрепа, за да може това да се прехвърли и върху техния резултат за парламентарни избори.

Такава е прогнозата на анализатора Димитър Ганев.

От своя страна доц. Антоний Гълъбов смята, че това ще разконцентрира избирателя.

„Никой не печели, тъй като при този вариант губят всички. Двете кампании ще се смесят. Едната кампания, ще се опита да удави другата”, категоричен е той. Въпросът сега е около какви личности ще се спрат партиите, които все още не са обявили свои кандидати.

„Това, което чуваме като концепция от ГЕРБ е, че се търси по-широк профил на десницата, което не е тясно партийно, нещото, което може да излезе от електората на ГЕРБ . За „Демократична България” политическата логика следва те да имат свой кандидат , защото за тях е важно да запазят образ, лице и идентичност”, заяви Димитър Ганев пред Нова телевизия.

„Много е важно в тази ситуация политически партии да разберат, че трябва да имат свои кандидати и че трябва да акцентират върху това, което липсва в г-н Радев”, твърди политологът доц. Гълъбов. Според него за обществото парламентарните избори са по-важните: „Парламентарните избори ще определят не само как ще преминем през зимата, а и евентуално как ще влезем в следващата година”.

Въпреки че изборите ще са 2 в 1, доц. Гълъбов не изключва избирателната активност да е ниска.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009