Дариткова и Янкова сигурни депутати

 Дариткова и Янкова сигурни депутати

Утре президентът Росен Плевнелиев ще обяви служебният кабинет ,а народното събрание ще бъде разпуснато.Всички политически партии ще започнат,някои дори вече откриха предизборните си кампании. Парламентарните избори ще бъдат след точно два месеца на 12 май.Вече се редят и партийните листи.

Очаквано листата на социалистите в в област Смолян ще води областният лидер на „червените" Дора Янкова.Друг сигурен депутат от Смолянско е д-р Даниела Дариткова, която се спряга за водач на листата на ГЕРБ.

Шансове за 42-рото Народно събрание, при условие ,че има широка дясна коалиция, ще има и Зарко Маринов, издигнат от ДСБ,който ще трябва да се бори срещу конкуренцията на Кунева в лицето на почти сигурния водач на листата на „Движение на гражданите“ Димитър Палагачев. Досегашният фаворит на Доган – Ариф Агуш от ДПС има вероятност да бъде подменен с Мустафа Карадайъ, който има мощно лоби сред новото областно ръководство,но според запознати,това не е сигурно.

Листата на РЗС в област Смолян вероятно ще се води от Живко Чепишев, досегашен председател на ОбС Девин. Водач на листата на ГОРД ще бъде областният лидер Петър Кадиев.

Вирни се горе