Настояваме да звучат повече интересите на България в ЕП

Настояваме да звучат повече интересите на България в ЕП

Това заяви кметът на Смолян Дора Янкова пред Българското национално радио, която е делегат на 81-та пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел.

Ние, българските кметове и евродепутатите се обединихме около разбирането, че трябва да се стремим да звучат по-често българските национални интереси в Европейския парламент. Бяхме единодушни по идеята да предложим град Русе за център на Дунавското пространство.

Домакини на срещата между българските делегати на 81-та пленарна сесия на Комитета на регионите и евродепутатие бяха Ивайло Калфин, Илияна Йотова, Владимир Уручев и др.

Дора Янкова сподели още, че в първия ден делегатите са изслушали Жозе Мануел Барозо – председател на ЕК и Данута Хубнер – председател на комисията по регионално развитие (REGI) на Европейския парламент и са обсъждали темата „Глобална криза – регионални отговори”. Главната задача на всички български кметове – делегати на сесията, е утвърждаването името на България в европейските структури и повишаването на ефекта от говоренето за защита на националните ни интереси,съобщиха от пресцентъра на общината.

Вирни се горе