Започва принудително премахване на висящи и незаконни кабели в Смолян

Започва принудително премахване на висящи и незаконни кабели в Смолян

В Смолян започват проверки за висящи кабели и незаконни мрежи на телевизионни, интернет доставчици и други фирми, чиято дейност е свързана с окабеляване, съобщиха от Общината,цитирани от Дарик.

Вече са осъществени срещи с Комисията за регулиране на съобщенията. Общинската администрация вече получава информация, кой и по какъв ред е извършвал окабеляване в града.

„Проверяваме кой по какъв ред и изобщо платил ли си е лицензите. Има доста нелегални оператори, които разпространяват телевизия и интернет. Ще бъдат изпратени писма до всички, предоставящи тези услуги, за да видим как са получили разрешенията си. Има и такива, които преди години са имали учредени права за въздушно преминаване на кабелите, но проектите им не са изпълнени както са заявени“, коментира зам.-кметът на Община Смолян инж. Марияна Цекова.

След обобщаване на информацията ще се пристъпи и към премахване на кабели при необходимост, ако самите фирми не предприемат мерки за привеждането на мрежите си по изискванията на закона.

Вирни се горе