За поредна година Смолян е домакин на Лятното училище на НАТО

понеделник, 05 юни 2017 г.

Областният управител Недялко Славов откри Четвъртото лятно училище на НАТО в България. Той приветства участниците и лекторите, като изказа благодарности към организаторите, че за поредна година са избрали Смолян да домакинства на форума. „Уверен съм, че тази седмица ще бъде изключително ползотворна за участниците и освен, че ще се обогатите с много знания, вие ще се насладите и на нашия прекрасен регион, от който ще вземете частица в сърцата си и ще се върнете отново.” Славов подчерта, че като областен управител на област Смолян, той е част от правителство и партия с изразена про-европейска и про-натовска ориентация. „Сигурен съм, че през следващите няколко дни ще бъдат засегнати теми, които вълнуват цялото човечество и които засилват ролята на Евроатлантическия алианс, като важна организация в света. Нашият регион също има своя принос към мироопазващите мисии на НАТО, тъй като военнослужещи от местното формирование „101-ви Алпийски батальон” са участвали в мисиите, както на Балканите, така в Ирак и Афганистан. Не еднократно е подчертавана заслугата на офицерите и сержантите от това наше алпийско подразделение. Искрено се надявам, че светът ще бъде по-мирен, терористичните актове ще бъдат по-малко, ще се налага все по-рядко НАТО да се намесва в мироопазващи мисии и борба срещу тероризма.”

В заключение Славов пожела на всички успешна и ползотворна работа, много положителни емоции и изживявания в прекрасния ни регион.

Лятното училище на НАТО в България се организира от Младежко евро-атлантическо дружество и се провежда с подкрепата на НАТО. Тази година то се провежда за четвърти път, като последните три години домакин е Смолян. Темата е „НАТО в новата трансатлантическа среда за сигурност”. Училището ще продължи до 10 юни с наситена програма от лекции, дискусии, свободни занимания, посещения на забележителности в региона. Участват 24-ма младежи от 16 държави, пред които ще четат лекции авторитети от България и чужбина.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009