Услугата "Личен асистент" е с високо качество в община Доспат

Услугата "Личен асистент" е с високо качество в община Доспат

Това заяви Миглена Пържанова, главен социален работник към Дирекция “Социално подпомагане” – гр.Девин за “Вестник на община Доспат”. Наблюденията ми са на база извършени 26 проверки на потребители на социалната услуга към момента, каза Пържанова. Социалната услуга “Личен асистент” по Проект “Нови възможности за грижа” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” стартира на 26.03.2015 г. в община Доспат. От началото на месец юни са назначени общо 41 лични асистенти, които полагат грижи за 41 потребители. От тези потребители десет са деца с различна степен на увреждания.

“При посещението ми в домовете на потребителите прави впечатление, че те са доволни от своите лични асистенти, наясно са,че услугата е по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” и най-важното е, че не констатирам никакви оплаквания. Личните асистенти предоставят услугата с изрядни документи”, посочи още социалният работник.

В община Доспат личните асистенти преминаха успешно поддържащо обучение през месец октомври. Всичките асистенти имат задължителен преминат курс на въвеждащо обучение, съобщават от Общинска администрация – Доспат.

Вирни се горе